Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@02:33:22 GMT

نخستين وتوي روسيه به نفع ايران

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۴۲۴۷۹

در ميانه سومين سال کشتار مردم در يمن، پيش‌نويس قطع‌نامه‌اي در شوراي امنيت چندين‌ساعت مورد بررسي و نهايتا از سوی روسيه وتو شد که به دنبال تمديد تحريم تسليحاتي حوثي‌هاي يمن بود و شامل انتقاد از نقش ايران مي‌شد. این قطع‌نامه با پيشنهاد بريتانيا به صحن شوراي امنيت آمد، البته ابتدا نمايندگان آمريکا، بريتانيا و فرانسه در شوراي امنيت اين پيش‌نويس را آماده کرده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، آنها قصد داشتند ضمن تمديد تحريم تسليحاتي يمن براي يک سال ديگر، ايران را به‌خاطر ناکامي در ممانعت از ارسال موشک به حوثي‌ها محکوم کنند. بريتانيا بعدا با اصلاح اين پيش‌نويس فقط به نگراني از رفتار ايران اشاره کرد. پيش‌نويس بريتانيا ۱۱ رأي آورد، اما با وتوي روسيه تصويب نشد. روسيه و بوليوي به آن رأي منفي و قزاقستان و چين رأي ممتنع دادند.

اما اين انتهاي ماجرا نبود. دوشنبه حوالي ظهر و بعد از ساعت‌ها بحث و بررسي روي پيش‌نويس قطع‌نامه بريتانيا و نهايتا رد آن، پيش‌نويس قطع‌نامه تازه‌اي که از روز يکشنبه روسيه به جريان انداخته بود، مطرح و اين قطع‌نامه با ۱۵ رأي موافق تصويب شد.

در پيش‌نويس قطع‌نامه تازه که از سوی روسيه مطرح شده، ضمن تمديد تحريم‌هاي تسليحاتي يمن، هيچ‌ اشاره‌اي به گزارش کارشناسان سازمان ملل درباره آنچه «نقض» تحريم‌ها از سوي ايران مي‌خواندند، نشده. اين قطع‌نامه که به اتفاق همچنين مأموريت کارگروه (کارشناسان مستقل) را براي يک‌سال تمديد مي‌کند.

اين اتفاق در حالي رخ داده که اين اولين‌بار است که روسيه از توان حق وتوي خود در حمايت از ايران استفاده کرده، اگر يکي از اعضاي دائم شوراي امنيت به يک قطع‌نامه رأي منفي بدهند، آن قطع‌نامه وتو مي‌شود. آمريکا، روسيه، چين، فرانسه و انگليس اعضاي دائم شوراي امنيت هستند. آنچه در مورد قطع‌نامه يمن گذشت، اگرچه به نام بريتانيا ثبت شد، اما تلاش نيکي هيلي، سفير آمريکا در سازمان ملل، را در به‌جريان‌انداختن آن نمي‌توان ناديده گرفت.

پيش از اين‌ هم او خواسته بود موضوع اعتراضات در برخي شهرهاي ايران را به موضوع صحن شوراي امنيت بکشاند که با مخالفت فرانسه مواجه شد. ماجراي موشکي يمن اما از زماني آغاز شد که موشکي از يمن به فرودگاهي در عربستان اصابت کرد؛ موشکي که آمريکا و عربستان مدعي شدند ايران به حوثي‌ها داده ‌است؛ ادعايي که مطابق معمول، تکذيب‌هاي ايران، مانع ادامه‌اش نشد تا دوشنبه که موضوع به شوراي امنيت کشيد.

واکنش ايران
سخنگوي وزارت خارجه ايران در واکنش به آنچه در شوراي امنيت گذشت، گفت: عملکرد آمريکا و انگليس در سه سال گذشته در شوراي امنيت غيرسازنده و در راستاي مشروعيت‌بخشيدن به متجاوزان به يمن بوده است. بهرام قاسمي، همچنين با ابراز نگراني شديد نسبت به تداوم جنگ‌افروزي و حملات بي‌وقفه عليه ملت مظلوم يمن و با يادآوري اين موضوع مهم که متأسفانه اينک در آستانه آغاز سومين سال تهاجم نظامي ائتلاف ضديمني به اين کشور مسلمان قرار داريم، بر لزوم اقدام قاطع جامعه جهاني براي توقف تجاوز نيروهاي خارجي و جنگ‌افروزي و کشتار هزاران انسان بي‌گناه تأكيد کرد و مسئوليت دفاع و حفاظت از زنان و کودکان بي‌پناه يمني را که به‌خاطر تحميل جنگي ويرانگر و تحريم، در معرض فاجعه‌اي انساني قرار دارند متوجه تمامي آناني دانست که با فروش تسليحات مدرن در تقويت زرادخانه‌هاي کشورهاي متجاوز و تشديد اين بحران و بي‌ثباتي منطقه، نقش مخربي را ايفا مي‌کنند.

سخنگوي وزارت خارجه در پايان افزود: متأسفانه نوع رفتار و مواضع کشورهاي آمريکا، انگليس و فرانسه به‌عنوان بانيان قطع‌نامه‌اي که به تصويب نرسيد، نوعي آدرس غلط‌دادن و فرار از مسئوليت پاسخ‌گويي است، زيرا اين کشورها به‌عنوان حاميان اصلي و تأمين‌کنندگان کليدي تسليحات مرگبار، نقش بسزايي در آتش‌افروزي و تداوم تجاوز نظامي عربستان به يمن دارند و به‌جاي قطع اين کمک‌ها و پاسخ‌گویی به جامعه جهاني، در موضع مدعي قرار گرفته و مسئوليت جنايات انجام‌شده عليه مردم مظلوم يمن و حمايت‌هاي همه‌جانبه و بي‌دريغ خود از متجاوزان را نهان کرده و به فرافکني مي‌پردازند.

همچنين نمايندگي ايران در سازمان ملل در بيانيه‌اي به آنچه در شوراي امنيت گذشت، آورده‌ است: رفتار نماينده آمريکا در سازمان ملل در جهت سرپوش‌گذاشتن در مورد جناياتي است که در يمن توسط نيروهاي ائتلاف به سرکردگي عربستان در حال وقوع است. ادعاهاي تکراري و نمايش‌هاي ملال‌آور براي ايران‌ستيزي و کمک به تجاوزگران به يمن است.

ايران ادعاهاي آمريکا درخصوص ارسال سلاح به يمن را بارها رد کرده است و بار ديگر تأكيد مي‌کند که سه سال بمباران بي‌وقفه يمن، فاجعه‌اي انساني به بار آورده است. کودکان و زنان و مردم يمن با خطر بزرگ بيماري، قحطي و جنگ روبه‌رو هستند. اين جنگ خانمانسوز با سلاح‌هاي آمريکايي و انگليسي و توسط عربستان‌سعودي به بي‌ثباتي و ناامني منطقه‌اي انجاميده است. مشکل يمن از طريق نظامي و بمباران حل نخواهد شد، بلکه به باور ايران تنها از طريق سياسي و با قطع بمباران‌ها و ارسال کمک‌هاي انساني و درمان بيماران و رساندن آب و غذا مي‌توان فرايندي سياسي براي حل اين مشکل را شروع کرد.

تهديد هيلي
اما سفير آمريکا در سازمان ملل پس از آنکه روسيه قطع‌نامه عليه ايران را وتو کرد، تهديد کرد که آمريکا اقدامات چندجانبه جديدي را عليه ايران انجام خواهد داد. به گزارش ايسنا، به نقل از رويترز، نيکي هيلي گفت: اگر روسيه به پشتيباني خود از ايران ادامه دهد، در آن صورت آمريکا و شرکايش نياز دارند تا اقدامات جديدي را به صورت چندجانبه عليه ايران انجام دهند. اگر نتوانيم اقدامات متناسبي را در شوراي امنيت عليه ايران انجام دهيم، بايد خودمان دست‌به‌کار شويم. او مدعي شد که اين اقدامات روسيه باعث خواهد شد تا ايران به اقدامات خطرناک و رفتارهاي غيرقانوني خود ادامه دهد.

به سياست‌هاي منطقه‌اي خودمان ادامه مي‌دهيم
عباس عراقچي، معاون سياسي وزير امور خارجه ايران، نيز در واکنش به اين اقدام گفت: گزارش کميته تحريم يمن در شوراي امنيت کاملا مغرضانه بود و آنها قبل از شنيدن سخنان ما تحت‌تأثير ديگران داراي قضاوت بودند. اعضاي کميته تحريم يمن در شوراي امنيت حتي قبل از اينکه به ايران براي بررسي و شنيدن حرف‌هاي ما بيايند، قضاوت خود را داشتند و ميزان تأثيرگذاري ديگران در اين گزارش مشخص بود. بر اساس اين گزارش يک‌طرفه، آنها بنا داشتند در شوراي امنيت قطع‌نامه‌اي که به ايران هم اشاره داشته باشد تصويب کنند که ناکام ماندند و اين شکست چندباره دولت آمريکا براي کشاندن ايران به شوراي امنيت است.

او اضافه کرد: در طول يک‌سال گذشته دولت آمريکا چندين‌بار تلاش کرده پاي ايران را مجددا به شوراي امنيت باز کند و هربار ناکام مانده است؛ چه در بحث آزمايش‌هاي موشکي و چه درباره آشوب‌هاي داخلي و همچنين بحث يمن اين تلاش‌ها را داشتند و شکست خوردند و اين نشان ديگري از انزواي آمريکا در صحنه بين‌المللي و اقتدار جمهوري اسلامي ايران در اين عرصه است. معاون وزير امور خارجه تأكيد کرد: ما حتما به سياست‌هاي خود در منطقه به آن شکلي که تأمين‌کننده منافع کشورمان است، ادامه مي‌دهيم. حميد بعيدي‌نژاد، سفير جمهوري اسلامي ايران در لندن، نيز ناکامي آمريکا در صدور قطع‌نامه ضدايراني در شوراي امنيت سازمان ملل را شکستي کامل براي واشنگتن و نيکي هيلي دانست.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۴۲۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه جاری، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به همراه جمعی از مسوولان این دانشگاه از مجموعه صنعتی هلدینگ زر (گروه صنعتی و پژوهشی زرنام) در استان البرز بازدید کردند و ضمن امضاء تفاهم نامه همکاری، در جریان فرآیند تولید و محصولات مختلف این شرکت قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است

دانشگاه آزاد اسلامی با هدف تحقق دانشگاه نسل سوم و چهارم یا همان دانشگاه کارآفرین و نیز به منظور تقویت ارتباط بین صنعت و دانشگاه طرح ها و برنامه های مختلفی را در دست اجرا دارد که یکی از این طرح‌ها، امضای تفاهم نامه های همکاری مشترک میان دانشگاه و بخش‌های مختلف صنعتی است.

گروه زر در حال حاضر بزرگترین صادرکننده ایرانی انواع ماکارونی است که در سکوی نخست صنعت ماکارونی ایران قرار گرفته و توانسته است با ایجاد فضای رقابتی در صنعت، به عنوان اولین تولیدکننده انواع ماکارونی و پاستا با آرد سِمولینا در ایران، نقش مهمی را در ارتقاء کیفیت تولیدات داخلی به عهده بگیرد.

مدیران و کارکنان جوان این گروه در راستای اجرای برنامه‌های توسعه‌ای خود و دستیابی ایران به جایگاهی شایسته‌تر در صنعت و تجارت غذا، پروژه احداث و راه‌ اندازی بزرگترین مجتمع کارخانجات فرآوری عمیق غلات کشور با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال و قابلیت دسترسی به شبکه حمل و نقل ریلی را آغاز کرده‌اند که شامل مجموعه‌های تولیدی انواع نشاسته، آرد، گلوتن، نان صنعتی، قند مایع، ماکارونی، کیک، کلوچه، بیسکوئیت، شیرینی، شکلات، غذای کودک، غلات پرک‌ شده، کورن فلکس و خوراک دام همراه با سیلوهای بزرگ ذخیره‌ سازی است.

در بیانیه این هلدینگ بزرگ صنایع غذایی کشور آمده است:«شرکت زر ماکارون در زمینه‌ تولید و عرضه‌ انواع محصولات فرآوری شده غلات فعالیت می‌کند. ما معتقدیم امنیت غذایی حق تمامی انسان‌هاست. لذا همواره تلاش می‌کنیم تا با استفاده از نیروی انسانی متخصص و متعهد، تکنولوژی روز دنیا، استفاده از بهترین مواد اولیه، بسته بندی استاندارد محصولات و با تکیه بر پویایی سازمانی در کمترین زمان، غذایی با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت در دسترس تمامی مصرف‌کنندگان از هر طبقه اجتماعی قرار دهیم. همچنین با توسعه دانش، رعایت قوانین و مقررات زیست محیطی و بهداشتی، حفظ و توسعه نیروی انسانی شایسته، افزایش تولید و تنوع محصولات در کنار توجه به رشد پایدار در بازارهای داخلی و خارجی علاوه بر تکریم مشتریان و کارکنان، موجبات رضایت سهامداران و سایر ذینفعان سازمان را فراهم آوریم».

از سوی دیگر با توجه به اینکه توجه به امنیت غذایی پایدار همواره به عنوان یکی از اصلی ترین اولویت های دانشگاه آزاد اسلامی عنوان شده و این دانشگاه گام های بزرگی در سراسر کشور و با بهره مندی از ظفیت این شبکه بزرگ دانشگاهی در راستای سلامت و امنیت غذایی برداشته است، امضای تفاهم نامه علمی پژوهشی و فناوری با گروه صنعتی پژوهشی زرنام نیز گامی دیگر در جهت ارتقای ضریب امنیت غذایی کشور از سوی این دانشگاه است چرا که رشد علمی، استفاده از روش های نو و به روزرسانی تولید محصولات در تحقق این مهم و رهایی کشور از وابستگی حائز اهمیت است.

حسین کلانتری خلیل آباد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به امضای دو تفاهم نامه بین دانشگاه آزاد اسلامی و گروه صنعتی پژوهشی زر اظهار کرد: در واقع یک تفاهم نامه بین دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و هلدینگ صنعتی زرنام و یک تفاهم نامه نیز بین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و شرکت زرنام به امضا رسید.

وی ادامه داد: بر اساس تفاهم نامه ای که به امضای دکتر طهرانچی رسید با توجه به توانایی های علمی که دانشگاه آزاد اسلامی دارد، مشارکت در برگزاری همایش ها و نشست های علمی، رویدادهایی که در حوزه های نوآوری و مهارتی صدرا، فن بازار و ایده پردازی است، ظرفیت های مشترک در راستای انتقال تجربیاتی که در حوزه صنعت و دانشگاه میتوان ارائه کرد، مشارکت در طرح پویش، همکاری متقابل در راستای پیشرفت های صنعتی شرکت زرنام (گروه پژوهشی صنعتی زر) و همکاری در کاربردی کردن پایان نامه های کارشناسی ارشد و رساله های دکتری صورت خواهد گرفت.

کلینیک صنعت در دانشگاه آزاد کرج راه‌اندازی می‌شود

کلانتری به راه اندازی «کلینیک صنعت» به عنوان یکی از محورهای همکاری بین دانشگاه آزاد اسلامی و گروه پژوهشی صنعتی زر اشاره و خاطرنشان کرد: این کلینیک در حوزه های مختلف از جمله مطالعات، بازاریابی، رفع موانع و مشکلات صنعت، تولید محصولات غذایی با هدف امنیت غذایی، تولید محصولات فراسودمند، چاپ و انتشار کتاب و مجلات و... میتواند فعالیت کند.

وی افزود: به احتمال زیاد دفتر کلینیک صنعت در داخل دانشگاه آزاد کرج راه اندازی خواهد شد چرا که اساتید در دانشگاه حضور دارند.

گروه صنعتی زرنام؛ عرصه ای برای دانشکدگان «کشاورزی، آب، غذا و فراسودمندها»

کلانتری تصریح کرد: طی تفاهم نامه ای که توسط دکتر طهرانچی به امضا رسید در موضوع «دانشکدگان» بیشتر ورود خواهد شد و دانشکدگان «کشاورزی، آب، غذا و فراسودمندها»، مرکز پژوهشی امنیت غذایی دانشگاه آزاد، کارگروه تخصصی فرآورده های غذایی فراسودمند و سلامت محور دانشگاه آزاد تهران و اصفهان وارد عمل می‌شوند.

انجام بالغ بر ۲ میلیاردتومان طرح‌های پژوهشی در سال جاری

وی ادامه داد: یک تفاهم نامه نیز بین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و شرکت زرنام در راستای "اجرایی کردن" تفاهم نامه قبلی به امضا رسید که انجام بالغ بر دومیلیاردتومان طرح‌های پژوهشی در سال جاری، راه اندازی زیرساخت های آزمایشگاهی و تحقیقاتی، ورود ۵۰۰ دانشجو به صنعت در راستای طرح پویش، برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت تخصصی برای کارکنان شرکت زر، اجرای برنامه های حوزه کارآفرینی، فناورانه، شغل محور و محصول محور، اجرای برنامه های ترویجی آموزشی، همکاری در همایش، نمایشگاه ها و نشست های تخصصی، تجاری سازی نتایج پژوهش های انجام شده، توانمندسازی کارکنان شرکت و خانواده های آنان، شناسایی و مستندسازی دانش و تجارب مدیران و خبرگان شرکت مواردی است که در این تفاهم نامه قید شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج با اشاره به اینکه این تفاهمنامه برای مدت دو سال به امضا رسیده است که در صورت تمایل طرفین قابل تمدید نیز هست، اضافه کرد: در خصوص نحوه اجرایی کردن تفاهم نامه نیز دو نفر یکی از دانشگاه آزاد اسلامی و یک نفر هم از شرکت زرنام عهده دار این مسوولیت شده اند.

وی خاطرنشان کرد: به موجب این تفاهم نامه مقرر شده تا این بخش صنعتی نیازها را به ما اعلام کنند و دانشگاه فرآیند اجرایی کردن را به عهده بگیرد که بخش هزینه ها را صنعت به عهده خواهد گرفت.

کلانتری تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه را از اصلی ترین مزایای این قبیل تفاهم نامه ها دانست و گفت: با انجام این طرح ها مباحثی چون نوآوری و کارآفرینی در دانشگاه بیشتر میشود و دانشجویان ما این امکان را پیدا میکنند که با فضای صنایع از نزدیک آشنا و از آن استفاده کنند ضمن اینکه طرح هایی همچون پویش و صدرا نیز قوی تر و غنی تر اجرا میشوند بر همین مبنا تعداد دانشجویان ما نیز افزایش پیدا میکند.

سالانه ۵۰۰ دانشجوی طرح پویشی وارد شرکت زرنام می‌شوند

وی با بیان اینکه به موجب این تفاهم نامه سالانه ۵۰۰ دانشجو دانشگاه آزاد اسلامی در راستای طرح پویش وارد شرکت زر می‌شوند، تصریح کرد: با توجه به اینکه این تفاهم نامه به مدت دو سال منعقد شده است در مجموع این امکان وجو دارد تا ۱۰۰۰ دانشجو وارد این طرح شوند.

انتهای پیام/

نرگس موذنیان کد خبر: 1229559 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی طرح پویش

دیگر خبرها

  • ادعای مهندسی معکوس سلاح کلیدی آمریکا در ایران
  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!
  • مسکو: با استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا-اقیانوسیه مقابله می‌کنیم
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده
  • پیش بینی ۲۷ سال پیش برژینسکی درمورد ایران که درست از آب درآمد
  • ساز کوک دانشگاه و صنعت برای تأمین امنیت غذایی/ هزار دانشجوی طرح پویشی به هلدینگ زر می‌روند
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد