Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@22:40:57 GMT

نخستین شماره «نامه علوم پایه» منتشر شد

تاریخ انتشار: ۸ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۹۰۱۶۴

نخستین شماره «نامه علوم پایه» منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین شماره «نامه علوم پایه» فصلنامه تخصصی گروه علوم پایه فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، ویژه بهار ۱۴۰۰، منتشر شد. این مجله به نشر مسائل آموزشی و پژوهشی حوزه ریاضی، فیزیک، شیمی، علوم زمین و علوم زیستی می پردازد و اولویت خود را در پرداختن به مسائل و چالش های اساسی قلمروهای علوم پایه، سیاست های آموزشی و پژوهشی، ارتقای سطح دانش و پژوهش در کشور، ارتقای سطح ارتباط میان دانشمندان علوم پایه و سایر قلمروهای علمی و کل جامعه، توسعه نگرش علوم یکپارچه و فعالیت های بین رشته ای، ترارشته ای و تبیین اهمیت این نگرش ها در حل مسائل معاصر جامعه و همچنین توسعه پایدار قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در شماره اول این فصلنامه علاوه بر سخن سردبیر، بیست و یک مقاله از دانشگاهیان و پژوهشگران حوزه علوم پایه منتشر شده است. فهرست نخستین شماره «نامه علوم پایه» بدین شرح است: «دو فرهنگ چارلز پرسی اسنو» نوشته علی فرازمند، «جایگاه علوم شیمی و نقش آن در توسعه پایدار» نوشته احمد شعبانی، «گسترۀ مدخل های مورد نیاز برای تدوین تاریخ معاصر ریاضیات ایران» نوشته مسعود آرین نژاد، «فعالیت های بین رشته ای و مدل پویای آن» نوشته غلامرضا رکنی لموکی، «فراواقعیت ریاضیاتی در فعالیت های بین رشته ای» نوشته کامران لامعی، «مدیریت بحران در تهران برای زلزله بزرگ و مخاطرات طبیعی» نوشته مهدی زارع، «آموزش علوم و شکل گیری خردورزی» نوشته رابرت کارپلاس/ ترجمۀ محمد ابراهیم ابوکاظمی، «چیزی نگو، خودم پیدایش می کنم» نوشته رابرت فولر/ ترجمۀ محمد ابراهیم ابوکاظمی، «تحولات فضای مجازی، نظریه های یادگیری و الگوهای آموزش الکترونیکی» نوشته حسین ابراهیم آبادی، «دانشگاه و صنعت» نوشته فتح الله مضطرزاده، نسرین عبادپور، «نانوشته های دانش های تجربی» نوشته یوسف ثبوتی، «قیاس ناپذیری معنای واژه و زبان علم» نوشته عطا کالیراد، «شناخت بنیادی ویروس کووید -۱۹ و رهیافت های مقابله با آن با اتکاء بر پزشکی استاندارد و نانوفناوری پزشکی» نوشته هاشم رفیعی تبار، «در پاسخ به دنیاگیری ویروس کرونا: داستان دو شهر» ترجمۀ شکیبا درویش علیپور آستانه ، «کووید -۱۹» نوشته ربابه لطیف، «زیست شناسی مصنوعی» نوشته فرشاد درویشی، «کاربرد چارچوب های فلز-آلی در جذب، ذخیره سازی و جداسازی ترکیب های حاوی کربن» نوشته منیژه السادات بدیعی و مسعود میرزائی، «شیمی انفجار بیروت» نوشته احمد شعبانی، «آیا اخترفیزیک وکیهان شناسی وارد دوران طلایی خود شده اند؟» نوشته احمد شیخی، «سیاه چاله ها و فرامواد: یک ارتباط اپتیکی-هندسی» نوشته محمد نوری زنوزف و«علم سنجی، ضعف ها و قوت ها» نوشته محمد صال مصلحیان.

«نامه علوم پایه» به صاحب امتیازی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، مدیر مسئولی مهدی زارع و سردبیری علی فرازمند منتشر می‌شود. مسعود آرین نژاد، هاشم رفیعی تبار و احمد شعبانی نیز از اعضای هیئت تحریریه فصلنامه تخصصی گروه علوم پایه فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران هستند.

علاقمندان برای دریافت مقالات فصلنامه می توانند به بخش انتشارات پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم مراجعه کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر تلفن دفتر گروه علوم پایه فرهنگستان علوم به شماره ۰۲۱۸۸۶۴۵۵۹۵ و رایانامه: basic@ias.ac.ir در دسترس است.

کد خبر 5246700

منبع: مهر

کلیدواژه: فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران معرفی نشریات علوم پایه تازه های نشر معرفی کتاب شعر معاصر فارسی حقوق بشر رایزنی فرهنگی ابن سینا آیت الله بهشتی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کارگاه آموزشی جایزه قلم زرین رمان ایرانی ویروس کرونا انتشارات سمت تونس فرهنگستان علوم نامه علوم پایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۹۰۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، میزگرد‌ها و پنل‌های تخصصی سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای صبح امروز (دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت ماه) و با حضور معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران و جمعی از متخصصان صنعت هسته‌ای داخلی و خارجی به‌طور رسمی در اصفهان آغاز شد.

قنادی در آیین آغاز به کار میزگرد‌ها و پنل‌های تخصصی این کنفرانس‌ها اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی ایران در همه سال‌های فعالیت به خدمات‌رسانی گسترده پرداخته و اکنون این سازمان در عرصه‌های گوناگون توانسته خدمات ارزنده‌ای را به هموطنان ارایه دهد.
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: چرخه سوخت، تولید برق هسته‌ای،  رادیوداروها، رادیوایزوتوپ‌ها در صنعت و کشاورزی، گداخت و لیزر از جمله دستاورد‌ها و خدمات صنعت هسته‌ای بوده است.

وی تصریح کرد: همه قسمت‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه سازمان انرژی اتمی و صنعت هسته‌ای ایران برای ارایه خدمات به مردم بزرگوار کشور مشغول فعالیت هستند.

قنادی عنوان کرد: فعالیت‌هایی که در سال‌های گذشته و در سازمان انرژی اتمی ایران انجام شده بود، بیانگر موفقیت‌های این سازمان در عرصه علم و فناوری است. با توجه به گستره فعالیت‌ها و بر اساس دستور ریاست سازمان، سند جامع راهبردی در افق ۱۴۲۰ تهیه و تدوین شد که مطابق آن نقشه راه ما برای تولید ۲۰ هزار مگاوات براق هسته‌ای، تولید رادیوایزوتوپ‌های مورد نیاز در صنعت و کشاورزی و نیز حوزه گداخت و لیزر در ۲۰ سال آینده کاملاً مشخص شده است.

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: اکنون نیروگاه اتمی بوشهر با تولید یک هزار مگاوات برق هسته‌ای درحال فعالیت است و همچنین چند نیروگاه اتمی نیز در دست ساخت داریم و که مطابق برنامه‌ریزی در موعد مقرر به بهره‌برداری خواهند رسید.

وی خاطرنشان کرد: در تولید رادیودارو‌ها در سطح منطقه در رتبه نخست قرار داریم و در سطح جهانی نیز از جایگاه خوبی برخورداریم. سالانه یک میلیون نفر از رادیودارو‌های تولیدی سازمان انرژی اتمی ایران استفاده می‌کنند که برای سال‌های آینده، خدمات ما تداوم خواهد داشت.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: شاهد برگزاری سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای هستیم و مقالاتی که در این رویداد‌ها ارایه شده در اصل آخرین دستاورد‌هایی است که در عرصه فناوری هسته‌ای در سازمان انرژی اتمی ایران و بعضی کشور‌ها به‌دست آمده است.

وی تصریح کرد: در این رویداد علمی شاهد حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌های گوناگون داخلی و خارجی، متخصصان صنعت هسته‌ای و سایر صنایع و... هستیم و امیدواریم که دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها با تبادل اطلاعات بتوانند برای فعالیت‌های هسته‌ای، اقدامات لازم را انجام دهند.

قنادی عنوان کرد: بر اساس فعالیت‌هایی که در سال‌های اخیر و در صنعت هسته‌ای ایران انجام شده به ارایه اطلاعات می‌پردازیم، زیرا براین باوریم که تبادل اطلاعات سبب ارتقای علمی در سطح داخلی و جهانی فناوری هسته‌ای می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رافائل گروسی وارد تهران شد
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در راه نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳
  • ایران میزبان یک رویداد علمی - هسته‌ای در سطح بین‌المللی است
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های نخستین کنفرانس بین‌‌المللی علوم هسته‌ای
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • ۴۰ عنوان کتاب جدید از منشورات رهبر انقلاب در نمایشگاه کتاب
  • کسب چهار افتخار علمی بین‌المللی توسط عضو پیوسته فرهنگستان علوم
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود